Logo

Creatieve Coaching

Als je bereid bent een slechte kunstenaar te zijn, niet artistiek, maar authentiek, gaan er wonderen gebeuren. - Roeland Hoefsloot

De combinatie van creativiteit en coachen bij het werken aan je bewustzijn en ontwikkeling bergt ongekende mogelijkheden in zich. Deze manier van werken leidt vaak tot diepgaande inzichten en wezenlijke veranderingen in je leven of werk. Er wordt niet alleen aan de oppervlakte gewerkt aan het veranderen van je gedrag of vaardigheden, maar juist op een dieper persoonlijk niveau van identiteit. Beelden brengen meer op gang dan woorden en ze werken langer door in het bewustzijn. Vanuit meditatie gemaakte beelden verhullen vaak een ‘geheim’ uit het onderbewuste.

Je gaat werken met verschillende materialen bijv. verf, potloden, inkt en klei. Middels het werk dat je maakt gaan we in gesprek. Laat je verassen, beelden zeggen meer dan duizend woorden!

Neem gerust je favoriete muziek mee!

Er wordt gewerkt met de verbinding tussen hoofd, handen en hart en vanuit de visie van de psychosynthese. Binnen deze visie spelen de menselijke persoonlijkheid, de menselijke ziel en de menselijke wil een grote rol.

Een mogelijkheid is te werken met subdelen van je persoonlijkheid, hier gaan we dan als het ware mee in gesprek. Ongehoorde/te veel gehoorde delen van je persoonlijkheid hebben de neiging te veel plek in te nemen op momenten dat het net niet uitkomt. Wanneer er licht op je je subdelen heeft geschenen is het voor jou een stuk gemakkelijker om wat er gebeurd van een afstandje te bekijken en te handelen vanuit jouw kern.

De film “Inside Out” geeft op een speelse en heldere wijze weer hoe het in ons hoofd werkt.